Search Awarded Restaurantes
Boa Cama Boa Mesa 2017 awarded restaurants in Braga
Enjoy an unparalleled gastronomic experience in this beautiful city, Braga, and discover the award-winning Boa Cama Boa Mesa 2017 restaurants it has to offer.
Cozinha da Sé
Rua Dom Frei Caetano Brandão, 129
4700-031, Braga
Located in the historic centre, this stone house has a modern decoration, contrasting with the ancient building. It offers regional dishes served with kindness.
Arcoense
Rua Engenheiro José Justino Amorim, 96
4715-023, Braga
Cosy restaurant decorated with gastronomic competitions, prizes to propose a menu of regional dishes. Presents two distinct rooms, being the non-smoking lobby, spacious and well decorated. Highlighting the generous doses and for the sympathy of the service.
Augusta
Rua do Fojo, 84
4700-710, Fojo
Augusta Restaurant opened in 1998, on the old road Braga\/keys. Bacalhau à Augusta and fresh fish for grilling, which daily market has, in addition to the roast lamb in the oven, the excellent barbecued beef loaf, many to the boss and the tasty Grilled Black pork are some highlights of the menu. Finally, amazing desserts, such as the conventual or crispy pillow to Augusta.
Cruz Sobral
Campos das Hortas, 7-8
4700-210, Braga
Dated from 1976, this restaurant runs in a former farriery. It keeps some elements of the original decoration, such as the stone. The service is friendly and the menu offers dishes from the regional gastronomy. Extended wine list.
El Olivo
Avenida General Carrilho da Silva Pinto, 8
4715-380, Braga
No Restaurante El Olivo pode degustar cozinha típica portuguesa, produtos sazonais e vinhos excecionais. Localizado no hotel Meliá Braga, aqui encontra um serviço à la carte aliado a um atendimento personalizado. É o local ideal para a organização do seu evento/cerimónia ou para um jantar especial a dois ou em família.
Elvira
Rua da Marginal, 70
4710-678, Braga
Trata-se de um espaço de grande elegância e requinte, com uma pequena varanda contemplativa para o Rio Cávado, que corre a pouca distância. A experiência na arte da restauração já vem de longe – mais de duas décadas -, ainda que esta (nova) localização tenha apenas cinco anos. Destaca-se o bacalhau à Dona Elvira, de posta farta, mas também o arroz de robalo com gambas, a pescada com arroz de grelos e os filetes de polvo. Nas entradas, não desperdice a broa e os folhados de camarão. Elogie-se as sugestões de vinho do Porto para harmonizar com as diversas sobremesas, …
Panorâmico
Bom Jesus do Monte - Hotel do Elevador
4715-056, Braga
Facilmente se percebe que a vista a partir da sala é fenomenal, sobre Braga a partir do Santuário do Bom Jesus. A localização serviu de inspiração à cozinha que abraçou toda a gastronomia regional e a reinventou, servindo-a com toques pessoais capazes de surpreender. António Pinheiro, o homem ao comando dos tachos, apresenta versões bem conseguidas de clássicos como o bacalhau à moda de Braga, o cabritinho assado no forno e o arroz de pato à Bracarense. Termine com uma doce sopa dourada, com um pudim Abade de Priscos ou com um leite-creme queimado no momento.